Ekkodalsrom Blend Nr. 15.
"Frk. Larsen"

Kun 399 nummererede eksemplarer.


EKKODALSROM "Frk. Larsen"

I anprisningen fra Søren Beyer hedder det om denne rom: "Fadlagret Blend fra Guatemala med en flot mahogni-farve. En indsmigrende sødlig duft af Crème Brûlée, karamel, kakao og tørrede appelsiner. Smagen akkompagneres af en fedmefyldt note af karamel, vanilje, kaffebønner og saltlakrids. Ekkodalsrom Blend 15 fremtræder som en rar og drikkevenlig rom!" .

Blend nr. 15 er som alle de forrige blends blended i "spansk stil”, hvilket betyder, at rommen er lavet på melasse, som er dét restprodukt, man får, når man har raffineret sukkeret. Sjovt nok er det sådan, at rom, lavet direkte på sukker fra de kendte caribiske sukkerrør, bliver betydeligt mere tørre. "Den spanske stil” er den sødeste af de forskellige rom-stilarter og Ekkodalshusets rom ligger i den tørre ende af denne såkaldte spanske stil. Lige netop denne stil er bevidst valgt for at appellere til de mange, der holder af en god, gammel, fadlagret rom, som man kan drikke rent.

Flere og flere har gennem årene skrevet sig nu på venteliste, ligesom detailsalget går stadigt hurtigere efterhånden som rygterne om Ekkodalsrommen når rundt til resten af landet. 15. juli 2020 lander Blend nr. 15, og flaske nr. 001 vil stå klar til sangeren og musikeren Allan Olsen, når han optræder på scenen i vores gamle have d. 8. august 2020. 

De resterende 399 flasker kan allerede nu bestilles i formularen her på siden, til forsendelse eller senere afhentning.

Venligst bemærk, at for at bestille og reservere en eller flere flasker, skal der betales ved reservationen.

En hyldest til Frk. Larsen

Historien er det, der skaber vores identitet. Og som en af Bornholms ældste restauranter i konstant drift siden 1903, emmer stedet af historie. Spørg bare de mange turister og bornholmere I møder på jeres vej.

Stedet har gennem historien – helt frem til 2004, og med 1 års undtagelse - givet brød på bordet til mange frøkener gennem tiden, der så snart de blev gift, søgte anden ernæringsvej.  

Husjomfru frk. Karen Lovise Larsen var én af disse. Men sikken én. Hun forblev ugift, og er den forpagter, som har bestyret Ekkodalshuset i længst tid. Hun tiltrådte fire dage før russerne forlod Bornholm d. 5. april 1946, og holdt skansen helt frem til 1963. Og der skete meget i hendes periode, som især blev påvirket af den tiltagende turisme i 50’erne. 

Hun blev født i 1901 og dør d. 10. maj 1971 i Aakirkeby. 

Frk. Larsen var en ordentlig, principfast og - vil overleveringerne vide – meget bestemt og pertentlig dame. Det siges, ”at hun gjorde lørdagsrent hver dag, og hovedrent hver lørdag”. Skærverne blev revet hver morgen, og alt skulle i det hele taget altid stå nysseligt, rent og pænt. Stuepigerne, som boede på Ekkodalshusets første sal, serverede i sorte kjoler og hvide nystrøgede serveringsforklæder med pressefolder, man kunne skære sig på. Jo, jo!

Frk. Larsen var en ener. Myreflittig og skåret ud af tidens sæder og skikke. Og den Bornholmske malm. Med hende blev Ekkodalshuset for alvor konsolideret som restaurant. Vi ærer hendes minde og arbejde for stedet med at dedikere EKKODALSROM blend 15 til Frk. Larsen. 

"Således forblivende i den gode rom's tjeneste”

Frk. Larsen

Om bestilling

P.g.a. ekstraordinær interesse for dette blend er det i skrivende stund (25. juli 2020) ikke længere muligt at bestille og forudbetale rommen via hjemmesiden.

De sidste 50 flasker er derfor kun i salg på restauranten og kan ikke forudbestilles eller reserveres.

Tak for jeres interesse.