Julesnaps 2020

Kun 402 eksemplarer.


Christians tipoldefar (Farver Christian Jensen Dahl) lavede denne "bjesk", som den kaldes i Jylland. En mild kryddersnaps i julens klæder.

Og i hver generation siden har den førstefødte haft forpligtelsen til at viderebringe traditionen.

Således har Christian sat denne snaps hvert år i de sidste tyve år. Og gennem de seneste syv år hvor vi har haft Ekkodalshuset har vi solgt den i til julefrokoster og julemånederne, hvor den blev rimelig populær.

Mange gæster spurgte om man kunne købe flasker med hjem, hvilket jo ikke er helt lovligt, når man som restauratør ikke har de fornødne tappetilladelser som sprittere nu engang har.

Derfor etablerede vi for syv år siden I et samarbejde med Bornholms Spritfabrik som siden har produceret hen ved 400 flasker hvert år.

Og Snapsen? Tjo, den er fyldt med julens kærlighed. Hør bare:

Hakkede mandler; kardemomme, revet muskatnød, allehåndebær, en anelse nelliker og anis, rosiner, hele peberkort, appelsinskal fra økologiske appelsiner, frisk ingefær og vaniljestænger.

Den tager sig bedst ud ved 5 gr. C (køkeskabskold) og kan snildt drikkes hele året.

På min tipoldefars gamle fragment med opskriften tilføjede han et "SINGOT" som i Ebeltoftområdet dengang var en ærbar skålehilsen. Om det var en hyldest til Gud, eller en opfordring om at "synde godt" skal forblive usagt, men sådan sagde man altså dengang. Singot! Det var måske værd at genoverveje når I sidder omkring bordet og vil slukke tørsten i denne herlige læskende "besk"

M.v.h.

Joan & Christian

Om bestilling

Tak for din interesse for vores Julesnaps.

Venligst bemærk følgende vedr. bestilling/reservation:

Reservation kan kun ske ved forudgående betaling (mobilepay nr. 97593).

Når vi har registreret din indbetaling via MobilePay printes en etiket hvorefter flasken enten sendes eller stilles på lager indtil 1. oktober 2021 med kundens navn til senere afhentning.

Forsendelse sker med specialemballage for at sikre transporten.

Husk at skrive samme navn på betalingsoverførslen, som er brugt på bestillings-formularen.
Endvidere er det vigtigt at du sikrer dig at din e-mail adresse skrives rigtigt, da en kvittering for bestillingen sendes til din e-mail.

Ekkodalshuset tager ikke ansvar for forsendelsen efter afsendelse.