EkkodalsGin 2017
En af verdens højst estimerede spiritusproducenter leverer en unik singlebarrel-gin til Ekkodalshuset.

I Ekkodalshuset har vi hen over sommeren været spændte som flitsbuer. I samarbejde med masterblender Søren Beyer har vi udvalgt en helt unik singlebarrel ginfad hos Christian Drouin i Normandiet. Kun 350 flasker er der produceret, og Ekkodalshuset har sikret sig nr. 1 - 120 af den sjældne produktion - endda med eget tryk på lablen!

Og flaskerne er netop ankommet med postillionens muleskummende heste!

Christian Drouin er mest kendt for deres Calvados, og det var da også i denne anledning Guillaume Drouin besøgte Bornholm for et par år siden, da han og Søren Beyer holdt Calvados smagning i Åkirkeby. Guillaume nød sin tid så meget på Bornholm, at det ikke var svært at overtale ham til at sælge os et af sine bedste fade med Gin til Ekkodalshuset; Og da slet slet ikke da Søren Beyer fortalte ham at Ekkodalshuset lå i smukke Almindingen på sin fødeø, Bornholm.

Christian Drouin er nok den mest vindende spiritusproducent igennem tiderne. Hundredevis af førstepræmier har de fået i de mest betydende konkurrencer. Men af dem de er mest stolte af er nok da de leverede gaven fra G8 til de otte præsidenter med Barack Obama og Merkel i spidsen i forbindelse med G8 mødet i Deauville i 2011. De fik alle en vintage 90 med deres navn på. Meriterende var det også da deres Vintage 1963 blev kåret til verdens bedste spiritus nogensinde, eller da de blev kåret til Europas bedste spiritusproducent for nogle år siden.

"Le Gin", som den med vanlig fransk understipuleret præcision kom til at hedde, er lavet på basis af nogle af de flere hundrede sorter æbler, de har på deres gård.

Æblerne er blevet håndpressede og der er lavet Cider af dem.

Destillatet kommer fra 30 forskellige æblesorter, nogle bitre, andre bitter/søde og andre igen søde. Dette giver en rig og fyldig aromatisk smag. Æblerne er høstet, presset og fermenteret i løbet af efterår og vinter. Herefter er de blevet dobbeltdestilleret på småkobber kedler i foråret. Dette giver en delikat rundhed og fylde. Herefter er de otte krydderier macereret og destilleret separat ind i ginen inden den endelige blending. Rosenblade og citronskal for delikat smag, brasiliansk ingefær, Madagascar vanilje, Indonesisk kanel og mandel for at gøre Ginen blød, krydret og rund, samt kardemomme for at give en frugtet og fyldig smag. Takket være den separate dobbeltdestilleringen af hver enkelt krydderi indeholder den flere smagsstoffer en nogen anden gin. Der er tale om en Superpremium Gin med stor finesse, elegance og blødhed.

Herefter er Le Gin blevet lagt på 10 år gamle Bordeauxvinsfade som har lagret Calvados i 10 år. På disse fade har Le Gin så lagret i 10 måneder. Resultatet er fyldig og cremet gin med masser af noter af æbler.

Pga. fadlagringen kan man drikke Le Gin rent, men de fleste foretrækker den med Bon Accord Tonic, som er en skotsk Tonic lavet efter 150 år gammel opskrift. Den indeholder mindre kinin 
end de fleste Tonic, og er sødet med kokos i stedet for raffineret sukker.

Så en del Ekkodalsgin (tillader vi os kalde den) til to dele Bon Accord Tonic i et tumblerglas, og gaven til jul eller fødselsdag er redet for den ægtye gin-afficionado julen er redet!

Garnish? En skive grønt æble og et par knuste tørre enebær.

Prisen er kr. 485,- inkl. fire flasker skotsk Bon Accord tonicvand.

I den gode gins tjeneste

Os i dalen


Søren Beyer

Om bestilling:

Når vi har registreret din indbetaling på vores bank konto i SYDBANK (6060-1152683) sender vi flasken indenfor fem postdage (kun I Danmark).

Husk at skrive samme navn på betalingsoverførslen, som er brugt på bestillings-formularen.

Vedr. forsendelse og bestilling via hjemmesiden.

Bemærk at forsendelsen sker med specialemballage for at sikre transporten.
Vi sender kun til danske lokationer, og der kan IKKE reserveres uden forudgående betaling.

Ekkodalshuset tager ikke ansvar for forsendelsen efter afsendelse.

Kopi af bestillingen sendes til din e-mail, vær sikker på at den er tastet korrekt.
Bestilling af
EkkodalsGin 2017

 
 
Vi er lige her
Ekkodalsvejen 5
3720 Aakirkeby
Telefon: 56 97 00 60

Ved frokostbuffet holdes særskilt åbent alle dage.
 
 
 
 
 Ekkodalshuset støtter Danmarks Veteraner
Ekkodalshuset støtter
Danmarks Veteraner
Restaurant
Kiosk